Hvordan kan man begynne å snakke et fremmedspråk med å lære i 5 minutter hver dag?

Lær nye språk allerede i dag! Velg hvilket språk du ønsker å lære:

Hvordan kan man begynne å snakke et fremmedspråk med å lære i 5 minutter hver dag?

Jak zacząć mówić w języku obcym, ucząc się 5 minut dziennie?

Tror du at en 5-minutters fremmedspråkopplæring bare er et markedsføringsgrep? Eksperten vår innen språkvitenskap svarer, hvorfor Fast Phrases vil la deg begynne å forstå et fremmedspråk hvis du vier til opplæring 5 til 20 minutter om dagen.

Les hvordan ekspertene våre hjalp Javier å lære engelsk!

Jeg er selger på Fast Phrases. Nesten alle mine medarbeidere er flerspråklige personer. Selv i det siste har mitt kjennskap til språk sett veldig blekt sammenlignet med dem. Jeg kunne ikke presse ut ett eneste ord på et fremmedspråk mens mine kollegaer slår vitser i verdens alle språk.

Som de fleste spanske har jeg problemer med å lære språk. Jeg hadde språkundervisning på skolen, men brakte ingenting ut fra timer. Selv om jeg pugget grammatikk, kunne jeg faktisk ingenting. Inntil eksperimentet med Kate, språkviter fra Fast Phrases, var jeg redd for å snakke fremmedspråk. Jeg skammet meg at noen kom til å snappe opp mine feil og le av meg.

Da jeg fikk et forslag om opprykking, begynte jeg å lure på hvor fort jeg kan lære engelsk. Spesielt at firmaet mitt skulle sende meg på en opplæring til London, som skulle vare nesten i to uker! Heldigvis kontaktet firmaet meg med en språkviter fra Fast Phrases – Kate.

Nå vet jeg at det ikke er perfekt grammatikk eller aksent som teller i fremmedspråkopplæring. Kate har overbevist meg til å innta denne innstillingen. Hun har vist meg at jeg selv blant de mest ivrige elevene på Fast Phrases ikke vil finne en person som desperat blar gjennom hundre av lærebøker.

Jeg satt meg ned og snakket med Kate Miller, språkviter på Fast Phrases, som forklarte meg hvorfor jeg trenger å lære i 5 til 20 minutter for å tilegne meg et nytt språk.

Grunnskole- og videregående skoleelever vier gjennomsnittlig en-to timer per dag til engelskopplæring. Teoretisk sett er de i en alder når fremmedspråket fortest "går inn i hodet"; barn mottar undervisning fra en spesialistpersonell. Imidlertid er det få elever som kan uttale seg på et fremmedspråk etter fullført skole.

Hvordan er det mulig at det bare er 15, 10 eller til og med 5 minutters opplæring med Fast Phrases som strekker til?

Fast Phrases filosofi

Jeg møtte Kate slik at hun kunne forklare meg den grunnleggende filosofien bak opplæring med Fast Phrases. Hun forklarte at jeg ikke trengte en haug lærebøker og mange timers opplæring.

"For mange informasjoner overbelaster hjernen, som ikke absorberer nye kunnskaper. Det heter kognitiv overbelastning. Det er den største skavanken ved de fleste metodene for fremmedspråkopplæring" - sa Kate. "Det er kognitiv overbelastning som er ansvarlig for manglende progress til tross for mange timers opplæring. Det er også derfor de fleste av oss ikke kan si en eneste full setning på engelsk, selv om vi har lært engelsk gjennomsnittlig i 3-5 timer per uke på skolen".

Bortsett fra kognitiv overbelastning blir hjernen vår stadig angrepet av ulike typer sus. Menneskehjernen klassifiserer stadig bombarderende opplysninger som viktige og unødvendige. Den forkaster de minst viktige informasjoner på den måten at de ikke blir overflyttet til langtidshukommelsen, men hjernen holder dem i en stund på disken "kortvarig hukommelse" og så "sletter" dem. Derfor husker du ikke hva du spiste til frokost for en uke siden eller hvordan man sier "serviett" på engelsk.

Hvordan skal man altså lære for å få det nye materialet til å havne i langtidshukommelsen med det samme?

Det viser seg at det er mye mer effektivt å repetere en liten mengde opplysninger, men oftere, enn å huske mange detaljer samtidig.

For det første, blir den nye informasjonen ikke klassifisert av hjernen som informasjonssus på den måten.

For det andre, er det en fragmentasjonsregel som kommer til anvendelse her. Hva betyr det? Hjernen virker best dersom den absorberer samtidig ca. 7 stykker opplysninger på en gang. Derfor ble materialet på applikasjon Fast Phrases delt opp i 5-minutters sesjoner, der du husker opplysninger som gjentar seg.

Det er 3-5 sesjoner i løpet av dagen som gir de beste effektene. Det spiller ingen rolle hvor du lærer! Lunsjpause? Buss til arbeidsstedet? Køen på butikken? Det er bare 5 minutter og du har fullført en ny opplæringssesjon!

Enkelt, ikke sant?

Algoritme som gir effekter

Det er en annen fordel ved inndelingen av materialet i sesjoner. Repetering av små porsjoner materiale hjelper å lagre dem i langtidshukommelsen. Fast Phrases har en metode, som betydelig intensifierer denne prosessen. Hvilken?

Ord og uttrykk gjentar i tiden som blir fortløpende beregnet av en algoritme, som er tilpasset til ditt læretempo. Hvis du slår på applikasjonen og fullfører noen læresesjoner, kommer du til å merke at det er en del ord som gjentar seg, bortsett fra et nytt materiale. Det er materiale som du fortsatt må tilegne deg.

Algoritmen vil sjekke bl.a. hvor ofte du forveksler begrep, om du husker gitte ord eller hvordan du takler setningskonstruksjoner. Du kan ikke lure den, f.eks. med å huske stedet der det sist fantes et ord eller et bilde - applikasjonen blander svar slik at du faktisk kan bekrefte kunnskapen som du tidligere tilegnet deg.

På den måten sjekker Fast Phrases om du faktisk har lært språket

Kates siste råd var å innta en systematisk innstilling til opplæringen. "Lær hver dag. Det er ikke viktig om du gjør det om morgenen eller om kvelden. Du trenger ikke å gjennomføre samme antall sesjoner hver dag, selv om det selvfølgelig er best å ha minimum en sesjon om morgenen, en om middagen og en-to om kvelden. Husk at det er daglig praksis som er nøkkelen til å lære”.

Språkviterens forklaringer roet meg ned. Jeg fikk lyst til å lære og håp om at jeg endelig ville klare å lære engelsk. Jeg fulgte alle råd jeg fikk fra Kate og slo på applikasjon Fast Phrases når jeg bare kunne. Det er utrolig hvor raskt opplæringen begynte å bringe resultater! Etter to uker tok jeg fly til en konferanse i London. Jeg lærte enda på flyet.

Det var en kollega fra kontoret som ventet på meg på flyplassen i London. Da jeg hilste på ham på engelsk og vi begynte å prate, forlot stressen meg med det samme. Jeg snakket engelsk! Jeg klarte det!

Begynn å lære språket nå. Det tar bare 15 minutter om dagenSe de andre artiklene våre


Begynn å lære språket

Steg 1/3: Fyll ut nedenstående formular for å begynne å lære språket

Velg bostedslandet ditt fra listen
×

To Twój szczęśliwy dzień!

Spraw sobie dziś radość i wylosuj specjalną zniżkę na wybrany przez Ciebie kurs językowy.

Uzupełnij pola poniżej i odbierz swoją zniżkę!