Μέθοδος εκμάθησης γλωσσών Fast Phrases - περιγραφή λειτουργίας

Μέθοδος Fast Phrases

Αναρωτιέσαι αν η εκμάθηση μιας γλώσσας με το Fast Phrases θα είναι η καλύτερη επιλογή για εσένα; Διάβασε τι είναι η καινοτόμος μας μέθοδος εκμάθησης! Αναπτύχθηκε από μια ομάδα εξαίρετων γλωσσολόγων ειδικών και την βάση της αποτελεί η εις βάθος ανάλυση της συμπεριφοράς των ανθρώπων που αναλαμβάνουν την εκμάθηση μιας νέας ξένης γλώσσας. Χάρη σε αυτό, η εφαρμογή Fast Phrases θα επιτρέψει και σε σένα να μάθεις την γλώσσα - ανεξαρτήτως ηλικίας και γλωσσικών δεξιοτήτων.

Μάθε την γλώσσα με φυσικό τρόπο

Εξερευνώντας τα μυστήρια του ανθρώπινου εγκεφάλου, οι γλωσσολόγοι διαπίστωσαν ότι ο αποτελεσματικότερος τρόπος εκμάθησης ξένων γλωσσών είναι η φυσική απορρόφηση της γνώσης στην διάρκεια ελεύθερης αλληλεπίδρασης με την γλώσσα. Όταν ένα μικρό παιδί μαθαίνει τη μητρική του γλώσσα, το κάνει με καταστάσεις που του είναι οικείες και κατανοητές, ενώ ορίζονται από μια μέχρι τούδε ακατανόητη έννοια – αυτή της λέξεως.

Η λέξη συνδέεται με ένα συγκεκριμένο γεγονός και ξαφνικά, χάρη στον συνδυασμό του ως έννοια σε μία μη-αφηρημενη πια κατάσταση - λεκτική, άγνωστη αλλά συνάμα έχουσα αναφορά σε μία οικεία για το υποκείμενο πραγματικότητα, μετατρέπεται σε κάτι πλησιέστερο και εύκολο να απομνημονευθεί.

Στην εφαρμογή Fast Phrases, τόσο τα ακουστικά όσο και τα οπτικά ερεθίσματα διεγείρουν τα κέντρα μνήμης μας, με αναφορές στο περιβάλλον της μητρικής μας γλώσσας, η οποία έχει ριζώσει μέσα μας από την παιδική ηλικία - και συνεπώς σχετίζονται με γεγονότα που έχουν καταγραφεί στην μνήμη προηγουμένως. Χάρη σε αυτό, μαθαίνεις την γλώσσα γρήγορα και αποτελεσματικά.

Απομνημόνευσε για πολύ καιρό

Το Fast Phrases είναι μία διαδραστική εφαρμογή που παρέχει θετικά, εξωτερικά ερεθίσματα, τα οποία τονώνουν τον εγκέφαλο να εντείνει την δραστηριότητά του.

Πρέπει να θυμόμαστε ότι κάθε αποτελεσματικός τύπος μάθησης είναι μια διαδικασία διαδραστική!

Πέραν αυτού το Fast Phrases κωδικοποιεί αποτελεσματικά τις νέες λέξεις στην μνήμη μακράς διαρκείας, και έτσι δεν μας "διαφεύγουν" αυτές μετά από μία ή δύο εβδομάδες από την απομνημόνευσή τους.

Fast Phrases:

  • Βασίζεται στη μέθοδο του δικτύου συνειρμών
  • Εισάγει αποτελεσματικά τις νέες λέξεις στην μακροχρόνια μνήμη
  • Εξασφαλίζει όχι μόνο οπτικά αλλά και ακουστικά ερεθίσματα
  • Καθιστά δυνατή την μάθηση σε χώρο και χρόνο της επιλογής σου
  • Μειώνει το σχετιζόμενο με την μάθηση άγχος

Διδάξου δίχως στρες

Ένα άνετο μαθησιακό περιβάλλον είναι μια εξαιρετικά σημαντική προϋπόθεση για την επιτυχή μάθηση. Κατά την διάρκεια της ομαδικής μάθησης (π.χ. σε μία σχολή ξένων γλωσσών), οι περισσότεροι εξετασθέντες αντιμετωπίζουν αύξηση των επιπέδων άγχους και μείωση της αίσθησης ασφάλειας.

Οι περισσότεροι συμμετέχοντες σε ομαδικά μαθήματα παραδέχονται ότι φοβούνται να κάνουν ένα λάθος δημόσια.

Ένα σημαντικό ποσοστό ισχυρίζεται ότι αυτό είχε αρνητικό αντίκτυπο όχι μόνο στα μαθησιακά τους αποτελέσματα, αλλά επίσης οδήγησε στην αποστροφή προς την ίδια την γλώσσα, καθώς και στην αίσθηση άλλων συμπτωμάτων, που συνήθως συνδέονται με παρατεταμένη έκθεση ακόμη και σε ελαφράς μορφής άγχος: αϋπνία, έλλειψη ή αύξηση της όρεξης, αποχή από την κοινωνική ζωή.

Με το Fast Phrases διδάσκεσαι βάσει των δικών σου όρων – όπου και όποτε επιθυμείς

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις την εφαρμογή μας σε οποιαδήποτε συσκευή πολυμέσων - φορητό υπολογιστή, τάμπλετ ή έξυπνο τηλέφωνο.

Έτσι μπορείς να διεξάγεις τις συνεδρίες σε κάποιο βολικό μέρος και ώρα: στο σπίτι το βράδυ, στο σχολικό διάλειμμα ή κατά την διάρκεια του γεύματος στην δουλειά.

Αντίθετα με την κοινή αντίληψη, η εκμάθηση μιας γλώσσας δεν χρειάζεται να είναι σκληρή και κοπιαστική - οι σύντομες, ευχάριστες συνεδρίες εξασφαλίζουν την βέλτιστη διέγερση του εγκεφάλου χωρίς να προκαλούν υπερφόρτωση και κόπωση.

Άρχισε επιτέλους να μιλάς σε μια ξένη γλώσσα

Μπες κι εσύ στην ομάδα ικανοποιημένων χρηστών που έχουν ήδη μάθει μια γλώσσα χάρη στην εφαρμογή Fast Phrases. Την δημιουργήσαμε μετά από πολλά χρόνια γλωσσικών ερευνών επάνω στην απόκτηση και την αποκρυστάλλωση ξένων γλωσσών. Κάθε μέρα εργαζόμαστε για την βελτίωση της μεθόδου μας ούτως ώστε όλοι να μπορούν να ξεκινήσουν γρήγορα να χρησιμοποιούν την γλώσσα της επιλογής τους.

Δημιουργώντας την εφαρμογή μας, εστιάσαμε στην πρακτική χρήση της γλώσσας που θα σου επιτρέψει να επικοινωνείς το συντομότερο δυνατόν όντας σε καθημερινές καταστάσεις. Ξέχνα τον σχολικό εφιάλτη, δηλαδή την απομνημόνευση της γραμματικής! Θα μάθεις τους κανόνες που διέπουν την γλώσσα με τρόπο φυσικό, κατά την διάρκεια ευχάριστης και δίχως στρες μάθησης. Θα σου αρέσει ο χρόνος που περνάς με το Fast Phrases χάρη σε εθιστικά στοιχεία, όπως οι ενδιαφέρουσες πληροφορίες για διάφορες χώρες, οι περίεργοι τρόποι βελτίωσης της συγκέντρωσης ή η μεταφορά λέξεων στην οθόνη. Θα συνοδεύεσαι σε κάθε βήμα από πολυμέσα, τα οποία θα σε βοηθούν να θυμάσαι και να αναπαραγάγεις την ορθή προφορά λέξεων και προτάσεων.

Το δοκιμάσαμε επάνω μας!

Κάθε ένας από εμάς έχει εμπειρία με διάφορες τεχνικές μάθησης: μερικοί έχουν ολοκληρώσει γλωσσικές σπουδές, άλλοι κατέχουν διεθνή πιστοποιητικά που επιβεβαιώνουν την γνώση των αγγλικών, των γερμανικών ή των ισπανικών, άλλοι πάλι παρακολουθούσαν ιδιωτικά μαθήματα με διδασκάλους.

Ωστόσο, δεν εστιάσαμε μόνο στα δικά μας αποτελέσματα. Θέλαμε να δημιουργήσουμε μια εφαρμογή που να επιτρέπει σε οποιονδήποτε να μάθει μια ξένη γλώσσα, ανεξάρτητα από την ηλικία, το φύλο, την προδιάθεση ή ακόμα και τον ελεύθερο χρόνο που σε καθημερινή βάση διαθέτει.

Ο στόχος ήταν μονάχα ένας: κάθε χρήστης πρέπει να μάθει μια γλώσσα όσο το δυνατόν ταχύτερα. Γι' αυτό καθ' όλη αυτή την διάρκεια παρατηρούσαμε επίσης την εξέλιξη της μαθήσεως πολλών άλλων ατόμων και αφιερώσαμε πολύ χρόνο στη μελέτη δημοσιεύσεων και αποτελεσμάτων ερευνών του τομέα της γλωσσολογίας.

Κατέχουμε γλωσσική εκπαίδευση, φροντίζουμε λοιπόν για την ποιότητα της διδασκαλίας

Πιθανότατα έχεις πια συνειδητοποιήσει ότι δεν είμαστε μια ομάδα τυχαίων ατόμων χωρίς γλωσσική κατάρτιση. Ο ενθουσιασμός μας με το πως εξελίσσονται οι διαδικασίες διδασκαλίας σε σχέση με διαφορετικά άτομα μας ώθησε να δημιουργήσουμε την εφαρμογή Fast Phrases. Βασιστήκαμε στο σύνολο της εμπειρίας μας, στις παρατηρήσεις και τα συμπεράσματά μας. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως είμαστε κλειστοί σε εντελώς νέα συμπεράσματα και εμπειρίες. Η εξυπηρέτηση πελατών μας επικοινωνεί αποτελεσματικά σε 23 γλώσσες, ώστε να μπορείς να μοιραστείς εύκολα την γνώμη σου μαζί μας, αρκεί να μας στείλεις ένα email και σίγουρα θα το λάβουμε υπόψη κατά τον σχεδιασμό διαφόρων βελτιώσεων της εφαρμογής.

Αναθέτοντάς μας την διαδικασία διδασκαλίας μιας ξένης γλώσσας, μπορείς επίσης να είσαι σίγουρος ότι έχουμε βάλει όλο μας το είναι στο να μπορείς να επωφεληθείς από την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και της επιστήμης.

Εκκίνηση εκμάθησης ξένης γλώσσας

Βήμα 1/3: Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να ξεκινήσετε τη μάθηση μιας γλώσσας

Επιλέξτε τη χώρα διαμονής σας από τη λίστα